L’Ajuntament de Benigànim ha aprovat hui en un Ple Extraordinari, només amb els vots a favor del PSOE, la concessió directa de 18 subvencions nominatives directes, sense criteris objectius, als clubs i associacions esportives de Benigànim.

Aquesta decisió ha estat presa ignorant l’habitual procés de debat i estudi de les sol·licituds de subvencions per part del Consell Esportiu Local (que integra clubs i els grups polítics presents a l’Ajuntament).

En aquest sentit, des de Compromís denunciem que les quantitats a subvencionar han estat determinades sense criteris objectius i transparents, i sense participació ni dels representants dels esportistes ni de la resta de formacions polítiques municipals.

El principal resultat d’aquesta decisió és la consolidació dels desequilibris que des de Compromís ja vam denunciar en 2015, on alguns esports són sistemàticament privilegiats, i altres clarament perjudicats.

La decisió presa hui, entenem des de Compromís que suposa un pas més en la liquidació efectiva del Consell Esportiu Local, que ha estat totalment abandonat i buidat de les seues competències.

Des de Compromís, apostem fermament per l’empoderament del Consell Esportiu Local, per la seua despolitització i per la inversió efectiva en ajudes i subvencions més flexibles que ajuden als clubs esportius a millorar i ampliar les seues activitats.