Aquest darrer dimarts 27 de setembre va tindre lloc una sessió plenària ordinària a l’Ajuntament de Benigànim.

La nostra moció per la retirada dels símbols franquistes va ser aprovada amb el suport del PSOE i l’oposició del PP.

En el torn de preguntes vam plantejar totes les qüestions que podeu trobar a continuació. Podeu veure les diferents respostes al vídeo del ple que adjuntem.

  1. VALORACIÓ I QÜESTIONS RELACIONADES AMB FESTES:

Valoració eminentment positiva (no hi ha hagut incidents). Felicitem als Festers i a la Junta Central de Moros i Cristians.

Entenem que tot és millorable i que les Festes poden ser un espai d’innovació. Per això volem plantejar algunes qüestions i fer algunes sugerències i propostes.

  • Llibre de Festes: Perquè no s’ha reeditat el concurs per a elaborar el cartell? Pensem que la imatge de les Festes és una cosa seriosa i cal donar oportunitat als professionals locals.
  • Gestió de residus: Sempre és un repte, enguany s’ha solucionat amb contractació externa. Manca de contenidors i papereres on tenen lloc els actes, particularment no hi ha de reciclatge. 
  • Gestió locals: Vam acordar dur a terme reunions amb la Policia Local per determinar necessitats. Demanem no fer ulls cecs al problema. Aplicar medicions. Cal també treballar alternatives per als joves.
  • Programació: Ens podrien dir aproximadament quin percentatge (o minuts) de música en valencià han hagut durant aquestes Festes? Demanem pluralitat, integració, no actes aïllats.
  • Programació: Relacionat amb l’anterior, demanem diversitat (musical, d’espectacles). Demanem innovació, no contractar el mateix espectacle durant vint anys sense preocupar-se de res més.
  • Programació: Proposem que les Festes siguen una plataforma per a la promoció pròpia dels músics i artistes del poble.
  1. ALTRES QÜESTIONS
  • Despeses desplaçaments: Perquè els desplaçaments a València no es realitzen en transport públic? Suposa cost gasolina, pàrquing més impacte mediambiental. Entre Maig i Setembre almenys 7 desplaçaments s’hagueren pogut realitzar en transport públic.
  • Nous aparcaments: Es constata el fracàs. Dos plànols: La pròpia necessitat i la qüestió de la seguretat. No existia cap necessitat, a més política inadequada que promou l’ús del vehicle privat (no hi ha tanta agilitat per a altres iniciatives).
  • Deixadesa infraestructures: Es constata una tendència creixent. Faroles del Parc.
  • Subvenció accessibilitat: Perquè s’ha renunciat a una subvenció concedida per la Conselleria de Polítiques Inclusives per a millorar l’accessibilitat de l’Auditori? Qüestió de prioritats.
  • Co-working: Quin és el estat del espai de treball compartit localitzat al Parc de l’Ortisa? Perquè desaprofitar un espai com aquest? Donem-li vida!
  • Ruta de les Fonts: Darrer diumenge va tindre lloc una Marxa per les diferents fonts ubicades en el terme natural, va ser un èxit amb més de 230 esportistes registrats. S’han plantejat vostès la estructuració d’una ruta senderista-ciclista que servisca com a oferta turística? 
  • Col·legis: Recordar proposta C/Quatretonda. Ara parlem del CEIP Beata Inés. Es produeixen concentracions a l’entrada i eixida de cotxes, es podria obrir la porta d’accés pel Trinquet i així pacificar un poc l’accés des del Parc?