El portaveu del Grup Municipal Compromís per Benigànim, Joan Sanchis, va denunciar en la darrera sessió plenària del 31 de Maig que l’alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals, ha estat rebent des del mes de gener un salari brut de 2.531,35€ mensuals, superior en 482,5€ a allò establert legalment fins a la data pel plenari municipal.

El 14 de juny de 2015, amb posterioritat a les eleccions, el plenari va fixar les retribucions d’alcaldia en 2.048,85€ bruts mensuals. Aquest fet es corresponia amb un compromís explícit per part de l’alcaldessa de mantenir el mateix salari que tenia assignat com a treballadora social de l’Ajuntament de Benigànim. Posteriorment, el projecte de pressupostos per a 2016 va incrementar la quantia prevista per a les retribucions de regidors alliberats, incrementant la partida corresponent fins a 35.438,90€. Des d’aleshores, l’alcaldessa ha estat rebent de forma irregular l’import mensual corresponent a aquesta quantitat, ja que en cap moment el plenari va aprovar modificar explícitament la retribució. Davant això, l’equip de govern va decidir dur a aquest darrer plenari del 31 de Maig una proposta de modificació amb la intenció de legalitzar amb efectes retroactius les retribucions percebudes per Amparo Canals.

El Grup Municipal Compromís per Benigànim es va posicionar en contra d’aquesta proposta, tant pel fons com per la forma en què s’ha gestat. D’una banda, el portaveu i regidor de la formació, Joan Sanchis, va considerar que el procediment havia estat deficient i que no es corresponia amb els compromisos públics adquirits inicialment per l’alcaldessa. En segon lloc, va manifestar el seu rebuig a incrementar el salari d’alcaldia, ja que la dedicació en hores i responsabilitats no ha variat en cap moment. Així doncs, des de Compromís van demanar el vot en contra a la proposta considerant-la un engany respecte als acords assolits fa uns mesos en l’aprovació dels pressupostos municipals.

En aquest enllaç podeu veure el plenari en vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=HoeXfh-f2CE