Hui el nostre regidor i portaveu Joan Sanchis ha participat en la primera sessió plenària d’aquesta legislatura. Aquesta sessió ha estat dirigida fonamentalment al debat i aprovació de la organització i funcionament de la nova corporació municipal. Us resumim breument l’ordre del dia tractat, així com la posició adoptada pel grup Compromís en cada punt.

1. Aprovació de l’Acta de la Sessió de Constitució.

2. Renuncia Regidora del Grup del Partit Popular.

3. Constitució dels Grups Polítics Municipals.

4. Determinació de la Periodicitat de les Sessions Plenàries.
En aquest punt hem manifestat la nostra discrepància en que només hi hagen sessions plenàries cada dos mesos. Pensem que el ple s’hauria de convocar de forma més regular i dinamitzar el seu funcionament com a òrgan fonamental de decisió. Així doncs, hem optat per abstindre’ns en l’aprovació de la proposta.

5. Creació i Composició Comissions Informatives. 
S’han creat tres comissions (Comissió Especial de comptes i Hisenda, Comissió Informativa d’Urbanisme, Sostenibilitat, Indústria, Comerç, Contractació i Ocupació, Comissió Informativa d’Organització i Gestió Municipal). En aquest punt hem realitzat la proposta d’ampliar el nombre de comissions i dotar-les d’un caràcter sectorial, per exemple creant comissions per a Esports, Cultura, Participació etc. Pensem que les comissions podrien ser una bona eina per a fomentar la participació dels regidors i treballar conjuntament en positiu per millorar Benigànim. Així doncs, hem optat per abstindre’ns en l’aprovació de la proposta per considerar-la excessivament limitada.

6. Nomenament de Representants de la Corporació en Organismes. El nostre portaveu ha denunciat que no s’haguera comptat amb cap dels grups de la oposició per a participar en aquests nomenaments. De nou, la nostra opció ha estat l’abstenció en aquest punt.

7. Delegació de Competències del Ple en la Junta de Govern Local. En aquest punt hem manifestat la nostra oposició a cedir cap competència que per llei estiga atribuïda al ple. Entenem que aquesta proposta va dirigida a limitar la capacitat decisòria del ple i limitar el nombre de sessions convocades. Així doncs, creient que el ple hauria de ser l’òrgan màxim de decisió, hem votat en contra d’aquesta proposta.

8. Règim Retributiu i Dedicació Càrrec d’Alcaldia. L’alcaldessa Amparo Canals serà retribuïda amb 2.048,85€ mensuals, la mateixa retribució que percebia com a Assistenta Social. Ens ha semblat una proposta raonable i per tant hem donat el nostre vot favorable.

9. Retribucions i Dietes Membres Corporació i Grups Municipals. En relació a aquest punt ja se’ns havia fet arribar prèviament una proposta per part del PSOE que contemplava algunes modificacions en la retribució dels regidors, així com noves assignacions pressupostàries per als grups municipals. Aquesta proposa incrementa notablement les retribucions per assistències dels membres de la corporació municipal, donat que no hi haurà cap membre alliberat excepte l’alcaldessa. Concretament les retribucions aprovades són 150€ per Ple, 120€ per Junta de Govern Local, 50€ per Comissions Informatives. A més d’això, s’assigna una quantitat mensual fixa per als distints grups municipals de 100€ com a quantia fixa i 20€ per cada regidor integrant. Des de Compromís hem donat suport a aquesta proposta ja que creiem que estableix retribucions molt més horitzontals, que distribueixen recursos de forma igualitària entre les formacions, i dignifica la feina dels regidors sense estar cap d’ells alliberat. D’altra banda, hem sol·licitat que totes les despeses que realitze l’alcaldessa o els regidors siguen publicades a la web.

10. Donar Compte de Resolucions d’Alcaldia. S’han nomenat els responsables de cada àrea, serveis municipals, i els tinents d’alcaldia.