Crònica Plenari 29 de Març

Ahir va tindre lloc a l’Ajuntament de Benigànim la sessió plenària ordinària corresponent al mes de març. Com bé sent habitual, donada la manca de noves iniciatives per part del govern municipal del PSOE, la majoria de punts tractats van ser qüestions de caràcter tècnic o procedimental.

Dels assumptes tractats trobem que cal destacar:

– Per fer front a la seua enèsima dimissió, el Partit Popular ha incorporat com a regidor a Miguel Boluda i ha nomenat Tránsito Llario com a nova portaveu.
– Es va aprovar una modificació de crèdit que permetrà posar en marxa de nou el Concurs de Cartells de Festes. Precisament aquesta va ser una de les nostres reivindicacions en anteriors plenaris i ens felicitem que l’equip de govern haja decidit agafar la proposta.
– S’ha aprovat de forma provisional una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que permetrà ampliar el tros de carretera a La Pobla del Duc adjacent al cementiri.
– Es va aprovar de forma unitària una moció presentada pels tres grups municipals per reivindicar l’igualtat entre homes i dones amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Vam insistir en que cal aplicar perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals.

Vam preguntar/proposar:

1. Petició de jornada continua per part del Consell Escolar del CEIP Beata Inés.

La possibilitat de realitzar una consulta entre els pares i mares havia estat denegada ja que la votació en el Consell Escolar no va assolir la majoria necessària (66,66% dels vots). Demanàrem a l’Ajuntament un paper d’intermediació més actiu en aquest tema.

2. Re-obertura de la piscina municipal.

Ens vam felicitar per la reobertura d’aquest servei públic però vam insistir en que caldria dissenyar un pla de viabilitat que minimitze els costos i assegure la sostenibilitat. Se’ns va assegurar que no existia cap estudi al respecte.

3. Destitució coordinador i dimissions a l’Escola de Futbol.

Vam demanar al Regidor d’Esports que ens aclarira els diferents relleus que s’havien produït en l’Escola de Futbol.

4. Pla de Millora i Modernització de Polígons Industrials de la Conselleria d’Economia Sostenible.

Vam preguntar a l’equip de govern si tenen la intenció de presentar projecte per aquest pla que contempla la inversió de vora 10 milions d’euros a la Vall d’Albaida.

5. Subvenció per a Participació Ciutadana.

Vam proposar a l’equip de govern presentar-se a la convocatòria oberta per la Conselleria de Transparència per a obtenir subvencions per a fomentar la participació ciutadana. Se’ns va dir que s’estudiaria i que en tot cas s’estaven ja realitzant mesures. Vam denunciar la falsedat d’això ja que penjar documents per a rebre aportacions o obrir una bústia de suggerència per a nosaltres no són mesures de participació ciutadana efectiva.

Arxivat en: Plens

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *