Aquest darrer dijous va tindre lloc la sessió plenària ordinària corresponent al mes de març. El portaveu del Grup Municipal Compromís va defensar una esmena per a re-utilitzar els llibres expurgats de la Biblioteca Municipal, així com una moció de solidaritat amb les persones refugiades.

El ple va tractar fonamentalment assumptes de gestió i de caràcter procedimental. Entre d’altres cal destacar l’aprovació de la revisió del padró municipal d’habitants, del pla econòmic financer per als exercicis 2016-2017 i la liquidació del pressupost de l’any 2015.

El cinquè punt, tractat anteriorment a la Comissió Municipal d’Organització i Gestió Municipal, proposava la ratificació de la proposta d’expurgació de llibres realitzada per la Biblioteca Pública Municipal. L’expurgació refereix a la retirada d’exemplars que pel seu estat o per la seua antiguitat es consideren que ja no són d’interès. En aquest assumpte, des de Compromís vam proposar que aquests llibres foren re-utilitzats per organitzar un mercadet en motiu del Dia Internacional del Llibre on els veïns i veïnes puguen adquirir aquests exemplars gratuïtament o a un preu reduït destinant la recaptació a organitzacions sense ànim de lucre. Així doncs, el nostre portaveu va presentar una esmena a l’acord pres en comissió que va ser aprovat per unanimitat al plenari.

Al punt tretzè que contempla la possibilitat de presentar despatxos extraordinaris, des del Grup Municipal Compromís vam proposar el debat i aprovació per via d’urgència d’una moció en solidaritat de les persones refugiades que arriben a Europa. El text de la moció, que podeu consultar a la web, rebutja explícitament l’acord de la Unió Europea per expulsar refugiats a Turquia i defensa els drets humans de totes les persones que arriben als nostres països. La moció va estar aprovada per unanimitat del plenari.

Finalment al torn obert de preguntes, el nostre portaveu Joan Sanchis va traslladar diferents propostes i qüestions relacionades amb l’activitat del govern municipal els darrers mesos. En primer lloc, va felicitar la Regidoria de Joventut per les activitats organitzades durant les pasqües que vam considerar positives i innovadores. En segon lloc, i coincidint també amb algunes qüestions plantejades anteriorment pel Grup del Partit Popular, vam demanar explicacions sobre la col·locació del cartell de commemoració dels 400 anys del campanar de l’Esglèsia de Sant Miquel. En tercer lloc, vam preguntar el Regidor d’Obres sobre l’accessibilitat dels nous serveis construits al Parc de la Beata Inès. Per acabar, vam proposar una actuació senzilla per a millorar l’ús de l’espai públic i garantir la seguretat a la porta dels col·legis públics del nostre poble. Aquesta actuació consisteix en la retirada d’aparcaments a les portes dels col·legis i la seua substitució per bancs rodejats de jardineres on els pares i mares puguen esperar als menuts.