El proper dissabte 5 de març Compromís per Benigànim celebrara el Dia de la Dona Treballadora amb la projecció del microcurtmetratge “Igualtat” i una xarrada a càrrec d’Aldea Violeta, sobre què son els micromasclismes i com fer-los front.

El grup municipal Compromís per Benigànim vol sumar-se amb aquest acte, més reivindicatiu que commemoratiu, a les celebracions per al Dia de la Dona que es duràn a terme durant tot el mes al municipi. El proper dissabte realitzarà la projecció del microcurtmetratge, “Igualtat”, realitzat per joves de Benigànim i la Pobla del Duc, i després comptarem amb la presència d’Imma Guisal i Gabriela Denis, del col.lectiu feminista de la Vall d’Albaida “Aldea Violeta”. Serà a les 19h al Saló d’Actes de l’Espai Jove.

Des de Compromís per Benigànim som conscients del problema social que representa la violencia de gènere, però també hi han altres formes de violència que no impliquen el maltracte físic i que les dones patim a sovint. Una violència sofrida en forma de situacions diàries que tota dona ha patit alguna vegada en la seva vida i que rep el nom de micromasclismes. Els micromasclismes son formes d’exercir violència verbal i psicológica tan arrelades en la nostra societat que pràcticament passen inadvertides,i poden acabar convertint-se en violència física.

El Dia de la Dona és molt més que una jornada commemorativa, deu ser una jornada reivindicativa front a tots aquells que asseguren que tenim una societat igualitària, per fer veure que encara tenim camí per recorrer.