Aquesta vesprada a les 20h ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Benigànim la sessió plenària ordinària corresponent al mes de gener. El plenari ha aprovat per unanimitat la moció del GM Compromís per adherir-se al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima.

L’ordre del dia que podeu en aquest enllaç incloïa majoritàriament assumptes de tràmit, els detalls dels quals ja s’havien esclarit per part de l’equip de govern en les corresponents comissions que van tindre lloc la setmana passada.

El GM Compromís hem donat suport a les modificacions proposades per l’equip de govern, incloent un reconeixement extraordinari de crèdits (factures de 2015 que no s’havien pogut incloure en el corresponent exercici) i la nova proposta d’ordenança fiscal sobre les plusvàlues generades per terrenys de naturalesa urbana (essencialment una actualització de l’anterior dirigida a reduir la càrrega impositiva).

En els punts sisè i setè, que versaven sobre sol·licituds de l’empresa constructora encarregada de finalitzar la UE-26 (el polígon situat a l’entrada del poble junt a Beniplast), hem insistit de nou ens subratllar el desgavell urbanístic que suposa aquesta infraestructura. Hem recordat que si precisament existeixen necessitats en la zona no és de sol industrial, sinó més bé de sol per a oci, passejar i gaudir de l’entorn. En aquest sentit, hem demanat a l’equip de govern que valore en una futura revisió del planejament urbanístic l’ús d’aquesta zona.

El punt vuitè contemplava la presa en consideració de la moció proposada pel GM Compromís en relació a l’adhesió de l’Ajuntament de Benigànim al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel clima i l’energia. Aquesta és una iniciativa de la Comissió Europea dirigida a elaborar un pla de sostenibilitat en un període de 2 anys dirigit a millorar la eficiència energètica i emprendre mesures per minimitzar els efectes del canvi climàtic. La resta de grups, PSOE i PP, han valorat positivament la proposta i per tant ha estat aprovada per unanimitat del plenari. Consulta ací la moció en PDF.

Captura de pantalla 2016-01-26 a les 21.26.20

Finalment, en el torn obert de preguntes hem realitzat algunes puntualitzacions, valoracions i hem transmès algunes qüestions que ens havien fet arribar comerços i veïns i veïnes del poble.

En primer lloc, hem anunciat que optàvem per no presentar en aquest plenari la moció relacionada amb millorar la transparència de la contractació menor. Desprès de valorar la proposta amb la resta de grups, entenem que resulta desitjable abordar el debat sobre aquesta qüestió en el marc d’una ordenança municipal sobre transparència més elaborada i que caldrà consensuar i treballar conjuntament amb l’equip de govern.

En segon lloc, hem felicitat a les regidories de comerç i joventut per la campanya de promoció del comerç durant els nadals, així com pels tallers de cuina i imatge organitzats per a els i les joves del poble.

En tercer lloc, hem traslladat la suggerència dels comerços de restauració del centre d’ubicar un contenidor de vidre a la Plaça Major o en alguna ubicació més propera. Actualment no hi ha disponibilitat de contenidor de vidre i això obliga a veïns i comerços a desplaçar-se per dipositar aquests residus en els contenidors habilitats a tal efecte.

En quart i últim lloc, hem preguntat a l’equip de govern al voltant de l’aportació municipal contemplada en el programa Xarxa Llibres de la Conselleria d’Educació. Aquest programa subvenciona l’adquisició de llibres de text per als estudiants i una part d’aquesta subvenció és responsabilitat municipal. En aquest sentit, ens havien arribat queixes d’algunes pares i mares que denunciaven l’excessiu retràs en el pagament. L’alcaldessa ens ha assegurat que el retràs es deu a tasques de verificació de la documentació i que els pagaments es tramitaran el més prompte possible.