Ahir en sessió plenària, l’equip de govern del PSOE amb l’alcaldessa Amparo Canals al capdavant van votar en contra de la proposta del GM Compromís per a elaborar una ordenança municipal que regule la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil i serveis telemàtics.

El portaveu del Grup Socialista, Cristóbal Barceló, en un to marcadament agressiu, va titllar la moció d’oportunista i va rebutjar la seua aprovació argumentant d’altra legislació superior la respecte. En la seua intervenció va qualificar la moció d’innecessària i la va comparar amb proposar una moció «per a llevar els nius d’oronetes que molesten a les cases».

Front aquestes acusacions, el nostre portaveu, Joan Sanchis, va defensar la moció argumentant que recollia una històrica reivindicació veïnal que potencialment pot afectar a la salut de tots els veïns i veïnes del poble. A més, va assenyalar que el Juny de 2014 el PSOE, estant a l’oposició, havia demanat via xarxes socials l’elaboració d’una ordenança com la que ara es proposava.

psoeantenes

Una vegada contrastades les contradiccions del discurs del PSOE, la resposta del seu portaveu i de l’alcaldessa Amparo Canals va ser extremadament agressiva, qüestionant la feina del nostre grup i titllant de «dictador» al nostre portaveu per tractar d’incidir en la línia política del govern municipal. Després d’aquestes acusacions, el nostre portaveu va tornar a demanar la paraula per les al·lusions i l’alcaldessa Amparo Canals va decidir denegar un tercer torn de resposta. Davant això, el nostre portaveu va continuar la seua argumentació fins que l’alcaldessa va ordenar que s’anul·lara el micròfon.

En la votació, el Partit Popular va recolzar la moció, mentre que el PSOE hi va votar en contra.

Finalment, en el torn de preguntes, el nostre portaveu va lamentar la pèrdua de cordialitat per part de l’equip de govern socialista, amb atacs de tipus personals i ús abundant d’un discurs demagog i desqualificador.