Aquest darrer dimarts 10 de novembre va tindre lloc una nova sessió de constitució del Consell Esportiu Local després que des de Compromís ens negarem a signar l’acta de composició de la Junta Directiva acordada en la reunió anterior de 20 d’Octubre. En aquesta reunió l’equip de govern del PSOE va imposar la seua proposta d’atorgar-se dues vicepresidències, trencant la tradició històrica per la qual l’oposició sempre havia ostentat en exclusiva aquest càrrec.

El dia 20 d’Octubre es va convocar el nostre portaveu a la primera sessió de l’assemblea del Consell Esportiu Local que tenia lloc després de les eleccions. En aquesta reunió, vam traslladar als representants dels diferents clubs la nostra proposta de funcionament per al Consell Esportiu Local. Un òrgan que al nostre parer hauria de ser una eina de participació fonamental per als esportistes del poble, oberta, amb competències clares i amb una notable autonomia. Després de la presentació dels diferents grups municipals presents al Consell Esportiu Local (PSOE, PP i Compromís) va tindre lloc l’elecció de la composició de la nova Junta Directiva del CEL. El Tècnic d’Esports, Armando Canet, va proposar seguir la composició habitual, escollint un president d’entre els voluntaris dels clubs, atorgant el càrrec de tresorer al Regidor d’Esports i la vicepresidència a les dues forces polítiques de l’oposició. Des de Compromís, ens va semblar raonable la proposta i vam manifestar el nostre suport.

La composició acordada el 20 d’Octubre, escollia com a nou president del CEL a Salvador Talens, Vicepresident 1r a Juan Antonio Llopis (PP) i Vicepresident 2n a Joan Sanchis (Compromís).

Una setmana més tard, es va citar el nostre portaveu per signar l’acta de l’anterior assemblea i la constitució de la nova Junta Directiva. Una vegada al despatx del Tècnic d’Esports, se’ns va comunicar que hi havia hagut una errada en la composició que s’havia escollit, ja que no es va convocar a dos dels tres regidors del PSOE que formaven part del CEL (Verònica Estornell i Arantxa Bellver). Davant això, el Tècnic d’Esports havia optat per atorgar unilateralment la primera i segona vicepresidència a aquestes regidores del PSOE. Tothom semblava haver acceptat aquest canvi, que en cap cas reflectia la realitat del que s’havia acordat a la reunió del 20 d’Octubre. És per això, que des de Compromís no vam considerar acceptable aquesta modificació. En primer lloc perquè no reflectia la realitat d’allò acordat, i en segon lloc perquè no ens semblava raonable trencar un criteri històric on l’oposició sempre havia comptat de forma exclusiva amb la vicepresidència del CEL.

Davant la nostra negativa i la irregularitat del plantejament realitzat pel Tècnic d’Esports, es va optar per convocar de nou una assembla del CEL que decidira amb tots els membres presents la nova Junta Directiva. En aquesta reunió, des de Compromís vam explicar que la nostra proposta era que, com sempre, els membres del govern foren vocals de la Junta Directiva, amb l’excepció del Regidor d’Esports que tradicionalment ha estat el tresorer de l’òrgan. El PSOE i el Tècnic d’Esports no van compartir aquesta proposta i van continuar defensant allò que unilateralment havien modificat, és a dir, que dues vicepresidències foren per a les regidores del PSOE. En aquest context, es va produir una votació poc convencional sobre les dues propostes, personalitzant les opcions i sense cercar en cap moment el consens.

El resultat va estar que la proposta de Compromís va obtindre 5 vots dels representants del CEL, mentre que la del Tècnic d’Esports i PSOE en va obtindre 16. Així doncs, sense cap mena de diàleg es va imposar una opció que inicialment no estava ni plantejada i que trenca el criteri històric d’atorgar la vicepresidència a l’oposició. Entenem que aquesta modificació no té cap raó de ser, més enllà de polititzar encara més un Consell Esportiu Local que al nostre entendre hauria de ser autogestionat pels esportistes amb la mínima presència política.

Tot i aquests entrebancs, us podem ben assegurar que des de Compromís treballarem per activar i dinamitzar el Consell Esportiu Local. No anem a limitar-nos a fer una feina merament d’oposició com desitjarien alguns, anem a proposar i treballar pel model de CEL  en que nosaltres creiem.