Aquest dissabte 13 de Juny a les 12h ha tingut lloc al Saló de Plens la constitució de la nova corporació municipal que encapçalarà la socialista Amparo Canals. En l’acte ha pres possessió el nostre regidor Joan Sanchis, que ha promès exercir el seu càrrec amb lleialtat al poble. 

En la elecció a alcaldessa hem decidit emetre un vot en blanc, donat que no hi havia hagut cap contacte previ amb nosaltres per part del PSOE, cosa que enteníem fonamental per a poder valorar donar suport als candidats.

Us deixem a continuació el text de la intervenció que ha fet el nostre regidor Joan Sanchis després de que es constituïra la nova corporació:

La nostra primera intervenció en aquest plenari voldria que fora d’agraïment. D’agraïment als 496 beniganins i beniganines que van apostar el darrer 24 de Maig per una nova forma de fer política, per deixar enrere més de 30 anys de bipartidisme i donar entrada a una opció renovadora, en aquest cas Compromís per Benigànim. A totes i tots ells, dir-los que els compromisos que vam adquirir durant la campanya segueixen ara més vius que mai. La nostra lluita per la transparència i la participació ciutadana serà incansable. Us podem ben assegurar, que aquest serà un escó del poble, una tribuna al servei de la ciutadania, oberta permanentment a les propostes i iniciatives de tots els veïns i col·lectius del nostre poble.

Entrant en el contingut d’aquesta sessió de constitució de la nova corporació municipal, ens agradaria en primer lloc justificar el sentit del nostre vot en l’elecció de la persona que ocuparà l’alcaldia de Benigànim. Nosaltres, tot i que ens felicitem per haver aconseguit deixar enrere una etapa que considerem políticament nefasta, hem optat per emetre un vot en blanc en aquesta elecció. La raó fonamental és la inexistència de cap tipus de diàleg previ a aquesta sessió per part de la candidatura socialista. Considerem, que una candidatura amb vocació integradora i aperturista, hauria d’haver mantingut un diàleg previ amb la resta de grups, per demanar la seua confiança i implicar-los en la gestió municipal en la mesura del possible. Sense aquest diàleg, sense conèixer quin és el full de ruta, la nostra opció no podia ser altra que l’abstenció.

Finalment, una vegada conegut el nomenament d’Amparo Canals com a nova alcaldessa de Benigànim, voldríem aprofitar per desitjar-li sort i encert per als propers quatre anys de gestió. En aquest sentit, convidem a la nova alcaldessa a dur a terme una nova política municipal que compte amb tots, que assumisca la pluralitat, i que no confonga majories absolutes amb poder absolut.

Per la nostra banda, ens comprometem a dur a terme una tasca d’oposició eminentment constructiva, i ens posem a disposició de la nova corporació i de la ciutadania en general per treballar conjuntament per Benigànim.